Kind van het Ereveld


Kind van het Ereveld
is het waargebeurde verhaal van een gepassioneerde zoektocht met onverwachte persoonlijke gevolgen. Een aangrijpend boek over liefde, een leven zonder vader en de hartverscheurende consequenties van oorlog.

Bestel nu!
€ 22,50 (Gratis thuisbezorgd!)

Meer dan vijfduizend exemplaren verkocht!

,,Een toonbeeld van empathie, doorzettingsvermogen en voorbeeldige journalistiek, maar vooral een daad van rechtvaardigheid. Een eresaluut voor de schrijver.’’ – Adriaan van Dis

,,De bevlogenheid en de emotie waarmee dit boek is geschreven raakt de lezer tot en met de laatste bladzijde.’’ – Peter d’Hamecourt

Meer over het boek:

Boerenzoon Vladimir Botenko geeft de kleine Dmitri een afscheidskus, vertrekt met het Rode Leger naar het front en keert nooit meer terug. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog tasten zijn vrouw en kinderen in het duister over zijn lot. Is hij gesneuveld of getrouwd met een Duitse vrouw?

Zestig jaar later probeert een Nederlandse jongen zijn leven weer op te pakken na de dood van zijn moeder. Als student journalistiek gaat hij op zoek naar nazaten van vermiste Sovjetsoldaten, die begraven liggen op het in de vergetelheid geraakte Russisch Ereveld in Leusden. Tijdens zijn indrukwekkende zoektocht slaat hij het stof van oude archieven en reist hij naar de uithoeken van een ver en vreemd land. Dan ineens doet hij een ontdekking die zijn leven – en dat van anderen – op zijn kop zal zetten.

Russische vertaling
Klik hier voor de Russische vertaling.

Luisterboek
Indien u het luisterboek wilt ontvangen, neem dan contact op: info@remcoreiding.nl.